E-Kréta

Elektronika és Elektrotechnika ágazat (0203) - Erősáramú elektrotechnikus

  Ismered a villamosenergia-gazdálkodás világát és örömmel szeretnél részt venni annak fenntartásában? Szeretnél felelősségteljes és izgalmas munkát végezni az energetikai hálózatok területén? Akkor az erősáramú elektrotechnikus képzés lehet a megfelelő választás számodra!

 Ennek a képzésnek az alapvető feladata az energetikai hálózatok üzemeltetése és a villamosenergia-gazdálkodás nyomon követése. Te leszel az, aki figyeli és kezeli a meddőgazdálkodást, valamint a kisfeszültségű hálózatok vezetékének méretezését. Emellett az irányítástechnikai és hajtástechnikai installációkkal is foglalkozhatsz, azok összeállításától kezdve az üzemeltetésig.

 A villamos-energetikai installációk, villamosenergia-rendszerek és alállomások, valamint a védelmi rendszerek teljes körű ismerete is része lesz a feladatkörödnek. Ha szükséges, még azok átalakítását is elvégezheted. Az alkalmazott villamos gépek jellemzőit ismered, sőt, akár hibafeltárással és javítással is foglalkozhatsz.

 Természetesen a méréstechnika sem maradhat ki a feladatköreid közül. Végrehajtod a villamos-energiával kapcsolatos méréseket, kiválasztod és bekötöd a szükséges mérőműszereket, rögzíted a mérési eredményeket és elkészíted a szükséges dokumentumokat. Ismered és alkalmazod a mérési elveket és eszközöket, valamint a villamos biztonságtechnikai előírásokat.

Munkádhoz szükséges műszaki rajzokat számítógépen is elkészítheted, és alapvető villanyszerelői feladatokat is elláthatsz.

Tehát, ha szeretnéd a villamosenergia világában kiteljesedni és részt venni a hálózatok fenntartásában, akkor itt a lehetőség az erősáramú elektrotechnikus képzésen!