E-Kréta

Turizmus - vendéglátás (0207) - Szakács

    Szóval fiatal barátunk, ha valódi kalandra vágysz a konyhában, akkor a szakács szakmát neked találták ki! A turizmus-vendéglátás alapképzés során megkapod a lehetőséget, hogy betekintést nyerj a cukrász, szakács, vendégtéri és turisztikai szakmák izgalmas világába.

  Egy szakács életében megannyi technika vár, mint a főzés, párolás, pirítás, grillezés vagy akár sütni zsiradékban. Minden étel ízét, állagát és megjelenését te alkothatod meg.

  Desszerteket, salátákat és alkoholmentes italokat készíthetsz, nem csak az étterem konyhájában, hanem a vendégek előtt is. Nagyszerű lehetőség, ugye?

  Nem csak a konyhában bontogathatod szárnyaidat! Ismerkedj meg a szálláshelyekkel és a turisztikai szolgáltatókkal is! Segíthetsz a vendégeknek megismerni a saját régiójukat és a természeti adottságait. Fogadd a vendégeket, szolgáld fel az ételeket és az italokat.

  Az üzleti érintkezés szabályait semmiképp se hanyagold el! Kommunikálj a munkatársaiddal és a vendégekkel megfelelő módon, és mindig tartsd be az illemet és a viselkedési szabályokat. A nemzetek sokszínűségét pedig ünnepeld, elfogadva a különböző kultúrák sajátosságait.

  Természetesen nem maradhat ki a modern technológia sem a képzeletbeli főzőlapról. Használj szövegszerkesztő és táblázatkezelő programokat, valamint keresd a szakmai információkat a világhálón és hagyományos módon egyaránt!

  Tehát kedves diákok, ha izgalmas és változatos munkára vágytok a konyhában és az éttermek világában, akkor a szakács szakma hív! Ne habozzatok, fedezzétek fel a gasztronómia csodálatos világát!